Over het bedrijf

Wie zijn wij?

Tijdens de paardrijlessen die Esther als tiener gaf ontdekte ze de krachtige werking van het paard op kinderen. Zo ontdekte ze dat paarden feilloos aanvoelen welke gevoelens en emoties er spelen. Ze zette deze kennis in om kinderen zelfvertrouwen te geven en op hun gemak te stellen. Op persoonlijk vlak was het haar maatje Parel, die haar bijstond tijdens verdrietige ervaringen en complexe situaties. Ze volgde de opleiding sociaal pedagogisch werker en maakte kennis met verschillende doelgroepen en bijpassende manieren van hulpverlenen. Ze wist nu zeker dat ze werken met paarden en zorgen voor mensen aan elkaar wilde verbinden.

Op het gebied van paarden specialiseer- de zij zich in de westernsport, vooral de ontspannen manier van omgaan met paarden trok haar. De studie pedagogiek bood Esther de mogelijkheid om meer te leren over het coachen van kinderen, jongeren en ouders. Met bijbanen in de zorg en kinderpsychiatrie, kon zij de theorie direct in de praktijk brengen en ontwikkelde zij haar eigen werkwijze.

Haar ‘passiekriebel’ deed zijn werk en Esther studeerde af met een onderzoek naar de bevorderende werking van paarden op kinderen met Autisme Spectrum Stoornissen. De vraag naar begeleiding met paarden werd al snel groter dan aan huis mogelijk was en zo kwam ze terecht op De Kleine Duiker. Om haar kennis up to date te houden volgt zij diverse specialisaties.

Contact
Molenwei 3
2995BL Heerjansdam
Telefoon
0625 562 134
E-mail
esther@horsesenco.nl